Si želite bele zobe?

julij 28, 2012 Objavil: Kategorija: Telo Ni komentarjev

Do bleščečih belih zob kar doma

Vaš nasmeh je eden največjih zakladov vaše osebnosti. Je prva stvar, ki jo ljudje opazijo na vas. Bleščeč nasmeh vam da samozavest, ki jo potrebujete, da izpeljete posel, sklenete nova prijateljstva ali začnete pogovor z dekletom oz. fantom, ki vam je všeč. Večini belino zob pričara zobozdravnik, marsikaj pa lahko naredite tudi sami doma.

Beljenje z olupkom pomaranče

Nekateri prisegajo, da je ta način zelo učinkovit. Notranja stran lupine namreč vsebuje sestavine, ki pobelijo zobe. Postopek je preprost: z lupino podrgnite po zobeh in vrnili jim boste naravni sijaj. Nekateri to počnejo z lupino limone. Metoda je uspešnejša, če na lupino potresete malo soli in držite nekaj časa skupaj. Tako kot po jagodah je tudi po tem postopku priporočljivo, da ščetkate zobe z zobno pasto.

Uporaba sode bikarbone

Čeprav je ta način beljenja zob zelo star, pa jih veliko trdi, da resnično deluje. Pomešajte žličko soda bikarbone, malo soli in nekaj kapljic jabolčnega kisa. Mešanica, ki se ob tem malo zapeni, je tako pripravljena za ščetkanje zob. Nato zobe ščetkajte z običajno zobno pasto.

Večnamenske jagode

Morda vas bo ta tehnika presenetila, ampak kdor jo je poskusil, je bil zadovoljen. Drgnite celo ali zdrobljeno jagodo po zobeh in vaši zobje bodo sijali. Jagode naredijo čudeže, ker vsebujejo encime. Ta encim beli zobe in čisti zobno oblogo. Zaradi visokega deleža sladkorja v jagodah je priporočljivo, da na koncu operete zobe z običajno zobno pasto.

Jabolčni kis

Tudi jabolčni kis pomaga pri beljenju zob, vendar je pomembno, da smo s kisom pazljivi, saj kislina razjeda zobno sklenino. Če ga uporabljate pravilno, razredčenega z vodo, je to enostaven in zdrav način beljenja zob. Za izpiranje ust si lahko pripravite mešanico iz ene žličke jabolčnega kisa in pol skodelice vode. Mešanica je dovolj šibka in ne bo poškodovala zobne sklenine, vendar še vedno dovolj močna, da očisti zobne obloge. Uporabljajte to mešanico vsakodnevno in videli boste, kako zobje postajajo vse bolj beli.

Vsekakor pa je ključnega pomena, da vsakodnevno poskrbimo za svoje zobje in uporabljamo ustrezno zobno pasto in seveda tehniko čiščenja. S pomočjo redne nege ne boste potrebovali zgoraj opisanih postopkov čiščenja.

Vir: lifestylenatural.com

Tags : ,

Komentarji so zaprti.