Lasersko odstranjevanje dlak

Gladka koža – sanje vsake sodobne ženske in moškega. Zato je odstranjevanje dlačic postalo ena izmed najpogostejših lepotnih nalog vsakega posameznika.

Lasersko odstranjevanje dlak

Sodobna tehnologija aparata, ki ga uporabljamo v našem salonu, omogoča trajno odstranjevanje dlak z uporabo radiofrekvence in laserske energije. Kontroliran pulz prodira v lasni mešiček, aktivno hlajenje kožne površine pa zagotavlja varen in dokaj neboleč postopek.

Za uničenje rasti dlak je potrebna termalna poškodba mešička, ki ustavi normalno rast dlake. Mešiček uničimo z zadostnim segrevanjem, za katerega pa so svetlejše in tanjše dlake manj dovzetne. Radiofrekvenca (RF) se osredotoči le na predhodno segreta področja, ki smo jih obdelali s svetlobnim žarkom, kar poveča varnost postopka. Kot edini stranski učinek se občasno pojavi kratkotrajna rdečica kože.

 

Lasersko odstranjevanje dlak pri ženskiZa razliko od navadne depilacije, je laserska depilacija ali lasersko odstranjevanje dlak učinkovitejše in dolgotrajnejše. Lasersko odstranjevanje dlak praviloma ni boleč, majhen odstotek pacientov zaznava le rahlo zbadanje. Postopek večinoma traja manj kot ½ ure.

Postopki se lahko izvajajo na vseh delih telesa, razen okrog oči. Zaradi neenakomerne rasti dlak je za končni rezultat potrebnih nekaj ponovitev. Število ponovitev je določeno individualno.

Priporočen čas med posameznimi postopki je različen. Od 4 do 6 tednov za obraz, od 6 do 12 tednov za ramena in hrbet in od 10 do 16 tednov za noge.

Pred postopkom je pomembno:

  • da koža ni osončena
  • da dlačice vsaj mesec dni pred terapijo niso izpuljene, ni potrebno da so dolge, pomembno je da ostanejo v koži.

Tako lahko svetlobni žarki potuje po dlačici do njenega korena in uniči celice, ki so odgovorne za ponovno rast dlake.