Refleksna masaža

Je več tisočletij stara oblika masaže, ki temelji na tem, da se vsak del telesa odziva na določeno točko na stopalih. Uporablja v terapevtske namene kot tudi sprostitvene namene, za uravnovešanje naše življenjske energije in izboljšanje splošnega zdravja.

Refleksna masaža stopal je več tisočletij stara oblika masaže. Spada med naravne metode zdravljenja, kjer s pritiskanjem in masiranjem refleksnih točk, vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa. Pomaga preprečevati nastanek bolezni, vzpodbuja krvni obtok in endokrini sistem ter aktivira ali umiri organske funkcije, krepi imunski sistem, vpliva na delovanje notranjih organov in drugih delih telesa. Učinkovita je predvsem pri težavah stopal in nog, pri prebavnih in menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in seveda pri sproščanju celotnega telesa, kar je pri današnjem načinu življenja še posebej pomembno.

 

Masaža stopal kot oblika energijskega čiščenja

Refleksoterapija je učinkovita kot oblika energijskega čiščenja, saj vzpostavlja čustveno ravnovesje, prav tako čisti in razstruplja telo in izboljšuje prekrvitev organov. Refleksna masaža krepi spanec, je preventivna metoda za vzdrževanje zdravja, izboljša koncentracijo in mentalne funkcije, stabilizira čustveno ravnovesje, stimulira ustvarjalnost in v celoti izboljšuje kvaliteto življenja.

Refleksna masaža stopalRefleksna masaža stopal je priporočljiva kot preventivna metoda za vzdrževanje zdravja in dobrega počutja, terapevtsko pa je primerna metoda kot prva pomoč (astma in alergije, kolcanje, slabost), pri manjših poškodbah in šoku, za lajšanje bolečin (akutne in kronične bolečine, migrena, bolečine v mišicah, zobobol, vnetje sklepov in revmatizem), pri splošnih težavah (prebavne težave, težave s kožo, izčrpanost, nespečnost, kašelj, prehlad, močenje postelje pri otrocih, za pomiritev naglega srčnega utripa, za krepitev srca), težave srednjih let in starostnikov, pri psihičnih težavah (pomanjkanje energije, depresija, stres in tesnoba), pri ženskih in moških težavah (bolečine v prsih, predmenstrualni sindrom, boleče menstruacije, plodnost in libido, nosečnost, porod, menopavza, težave s prostato, težave s potenco). Refleksoterapija lajša bolezenske znake kronične utrujenosti, možganske kapi, multiple skleroze in celo nekaterih oblik raka.