Sprostite se s tuina masažo

avgust 31, 2016 Objavil: Kategorija: Masaže Ni komentarjev

Tuina je starodavna oblika masaže, s katero skušamo znova vzpostaviti porušeno energetsko ravnovesje in odpraviti vzroke bolezni.

Tuina masaža je že stoletja znana tehnika pritiskanja, gladenja in potiskov na akupresurne točke, s čimer želimo odstraniti energetske blokade, znova ustvariti ravnovesje v telesu in preprečiti nastanek bolezni. Terapevt energijo krepi ali sprošča ter jo razporeja znotraj telesa, sama tehnika pa je zelo sproščujoča. Na Kitajskem, od koder izvira, jo večinoma še vedno izvajajo na čez obleko, na zahodu pa se je uveljavila kot masaža z oljem ob neposrednem stiku s kožo.

Tuina masaža ima učinke na celotno telo in deluje površinsko na kožo, mišice in tetive, kakor tudi globinsko. Preventivno krepi imunski sistem, izboljšuje prekrvavitev in telesu vrača gibčnost ter prožnost, sicer pa lajša in odpravlja mnoga bolezenska stanja in nadloge – migrene, nespečnost, slabo prebavo, stres, mrzle noge, utrujenost, depresivna stanja, bolečine v križu, mišične krče, menstrualne težave, hipertenzijo,… zelo učinkovita je pri bolečinah v mišicah in sklepih ter hitrejšem okrevanju po poškodbah.

Tuina je zaradi svoje vsestranske učinkovitosti in kompleksnosti najbolj priljubljena tehnika na Zahodu, ima tudi malo kontraindikacij in ni agresivna, zato jo lahko uporabljamo tako pri otrocih kot starejših, njene blagodejne vplive pa čutimo še dolgo po obisku strokovno usposobljenega maserja.

Avtor članka: Siol
Vir: siol.net

Komentarji so zaprti.