Pomarančni sok

julij 28, 2012 Objavil: Kategorija: Sokovi, Zdrava prehrana Ni komentarjev

Nesladkan pomarančni sok ima učinke na naše zdravje in naš videz

Prijetno se je v poletnih dneh osvežiti z ohlajenim pomarančnim sokom, ki pa ima poleg tega, da nas odžeja, tudi nekatere druge blagodejne učinke na naše telo.

Strokovnjaki za zdravje in lepoto so z novo raziskavo odkrili, da nas pomarančni sok ne le odžeja, temveč ima na naše telo tudi lepotne učinke. En kozarec nesladkanega pomarančnega soka dnevno naj bi bistveno izboljšal videz naše kože, las in nohtov. Vse omenjene koristi pripisujejo vsebnosti kalija, folne kisline in seveda vitamina C, ki sodeluje pri tvorjenju kolagena v našem organizmu. Pomarančni sok naj bi izboljšal elastičnost kože ter jo ščitil pred poškodbami, ki so posledica izpostavljenosti soncu. Lepotni strokovnjaki, člani združenja Cosmetic Executive Women in avtorji raziskave, priporočajo, naj pomarančni sok postane del naše vsakodnevne nege za zdravje in lepoto, saj zaključujejo, da ima na naš videz največ učinka prav tisto, kar zaužijemo, in ne kozmetični izdelki.

Da pomarančni sok poskrbi tudi za naše počutje, dokazuje raziskava s Floride, ki je potrdila, da pijača zbuja pozitivna čustva in dobro razpoloženje, kar so zaključili na podlagi opazovanja počutja 1.200 sodelujočih kandidatov. Poleg vsega naštetega bomo s kozarcem nesladkanega pomarančnega soka naredili uslugo tudi svojemu zdravju, saj napitek uravnava krvni pritisk in nivo holesterola, ima pa tudi antioksidantske učinke ter tako naše telo varuje pred škodljivimi prostimi radikali. Da bi imeli od pomarančnega soka kakršen koli učinek, je treba izbrati nesladkanega, najbolje pa bo, če bo sveže iztisnjen, saj bo tako ohranil največ hranljivih snovi.

Vir: vizita.si

Komentarji so zaprti.