Neverjetni učinki mandljev

april 29, 2014 Objavil: Kategorija: Superhrana, Zdrava prehrana Ni komentarjev

Mandlji so skoraj popoln prigrizek, saj lahko le pest manjdljev na dan odžene številne bolezni stran, so prepričani strokovnjaki. Ščitijo vas tudi pred boleznimi, za katerimi še vedno umiramo najpogosteje – srčno-žilnimi boleznimi.

Šest ločenih študij ameriških strokovnjakov je dokazalo, da imajo mandlji neverjeten učinek na naše zdravje. Oreščki, ki so bogati z beljakovinami in drugimi pomembnimi hranili, zavirajo apetit, preprečujejo nabiranje odvečne maščobe in varujejo pred srčno-žilnimi boleznimi in tveganjem za sladkorno bolezen. Mandlji vsebujejo tudi visoke vrednosti zdravilnih mononenasičenih maščob in vitamina E, zaradi česar učinkovito varujejo kožo pred poškodbami, ki jih povzročajo UV žarki, hkrati pa preprečujejo tudi razvoj Alzheimerjeve bolezni.


Mandlji so priporočljivi tudi za ljudi, ki imajo povečano tveganje za sladkorno bolezen, saj uravnavajo nivo sladkorja v krvi. Bogati so še z minerali, kot je mangan, ki pomaga telesu pri tvorbi močnih kosti in uravnava krvni sladkor, in magnezijem, ki je ključen za dobro delovanje organov, mišic, živčnega sistema, nadzor sladkorja v krvi in uravnavanje krvnega pritiska.

Dr. Karen Lapsley iz Almond Board of California je pojasnila: ”Predstavitev novih dokazov znanstvenikov in medicinskih profesionalcev so pomembne, saj lahko na podlagi le-teh, pripravimo praktična priporočila. Ti rezultati pomagajo pri našem boljšem razumevanju pozitivnih učinkov mandljev, ki jih lahko predlagamo kot del zdrave prehrane.”

Rezultati študij so bili predstavljeni na letnem srečanju nutricistov v San Diegu.

Vir: vizita.si

Tags :

Komentarji so zaprti.